Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία: 14χρονος σκότωσε τους γονείς του και αυτοκτόνησε

11.01.2021 | 18:45 Eνσωμάτωση

Ήταν 3:30 τα ξημερώματα όταν ένας 14χρονος στο κατεχόμενο Λευκόνοικο στα κατεχόμενα πήρε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί την οικογένειά του.

Ο έφηβος φαίνεται πως έδρασε υπό την επίρροή ενός βιντεοπαιχνιδιού καθώς σκότωσε με όπλο την μητέρα και τον πατέρα του, ενώ κοιμόνταν, και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο εαυτό του. Υπέκυψε στα τραύματά του στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο 14χρονος έπαιζε πολλές ώρες με γνωστή κονσόλα παιχνιδιών ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που εμπεριέχει σκηνές βίας.

Την προηγούμενη ημέρα είχε μαλώσει γι’ αυτό το λόγο με τον μεγαλύτερο αδερφό του, 18 χρονών, εναντίον του οποίου φαίνεται να κινήθηκε κρατώντας μαχαίρι το μεσημέρι πριν καταφέρει τα θανατηφόρα χτυπήματα με όπλο στους γονείς του.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 14χρονος φέρεται να ανήκε στον πατέρα του που ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της περιοχής ο 14χρονος έπαιζε για πάρα πολλές ώρες συγκεριμένο παιχνίδι που εμπεριέχει πολλές σκηνές βίας καθώς ο πρωταγωνιστής, τον οποίο χειρίζεται ο εκάστοτε παίκτης, σκοτώνει, κλέβει και προκαλεί ζημιές σε οχήματα, μαγαζιά.

Αν και το 2013 το συγκεκριμένο παιχνίδι αναδειχθεί ως το παιχνίδι με τις υψηλότερες πωλήσεις δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, λόγω των πολλών στοιχείων βίας και επιθετικότητας κατά των γυναικών. Αν και το παιχνίδι φέρει την σήμανση καταλληλότητας για ηλικίες άνω των 18 ετών αρκετές χώρες το προηγούμενα χρόνια είχαν προχωρήσει στην απαγόρευσή του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2021