Ελλάδα

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα – Προβληματισμένοι οι γονείς, ανυπόμονοι οι μαθητές

10.01.2021 | 19:52 Eνσωμάτωση

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αυριανή επιστροφή των μαθητών δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων στις τάξεις μετά από 2 μήνες που βρίσκονταν στο σπίτι.

Λίγες ώρες πριν ξαναχτυπήσει το κουδούνι και δεν κρατιούνται. Ετοιμάζουν από σήμερα τις τσάντες τους για να τρέξουν στο σχολείο. Βιβλία, μολύβια, μάσκες και αντισηπτικά.

Βιβλία, μάσκες & αντισηπτικά στην τσάντα

Τα δίδυμα αδελφάκια, ο Θοδωρής και ο Άρης, δύο μήνες μετά θα ξαναδούνε τους φίλους τους στο σχολείο. Αυτήν τη φορά θα πάνε με λίγο μεγαλύτερες τις τσάντες τους, καθώς έχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά και τις μάσκες.

Ανά ομάδες η προσέλευση & η αναχώρηση των μαθητών

Από αύριο 800.000 παιδιά επιστρέφουν στα θρανία, με γονείς και εκπαιδευτικούς να ανησυχούν για την εξέλιξη και να έχουν επιφυλάξεις για το εάν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης θα λειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και ολοήμερα σχολεία για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Με ποιον κωδικό θα πηγαίνουν οι γονείς στο σχολείο

Με αποστολή κωδικού στο 13033 θα γίνεται η μεταφορά των παιδιών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες για τη μετακίνησή τους οι γονείς και οι κηδεμόνες θα πρέπει να στέλνουν SMS με τον κωδικό 4 στο 13033.

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, την ώρα που στα σχολικά συγκροτήματα γίνονται απολυμάνσεις και τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Με ειδικά μέτρα θα λειτουργήσουν και τα κυλικεία των σχολείων. Θα πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/01/2021