Κόσμος

Δανία: Επεισοδιακή διαδήλωση από αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου

10.01.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Τα θύματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τα δυο εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 90 εκατομμύρια, όμως αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου συνεχίζουν τις διαδηλώσεις. Στη Δανία έγιναν σοβαρά επεισόδια ενώ στη Βρετανία η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές που αψήφισαν τα μέτρα.

Ήταν η πιο επεισοδιακή διαδήλωση αρνητών του κορωνοϊού στη Δανία. Εκατοντάδες αυτοαποκαλούμενοι αγωνιστές της ελευθερίας συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Κοπεγχάγη χθες το βράδυ καταγγέλλοντας τα περιοριστικά μέτρα καθώς και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν επί ώρες στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς και στην πόλη Άαλμποργκ. Εννέα άτομα συνελήφθησαν. Τους διαδηλωτές κινητοποίησε μέσω διαδικτύου η οργάνωση Άνδρες στα Μαύρα, που πρωτοεμφανίσθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επεισοδιακή ήταν και η συγκένρωση αρνητών του κορωνοϊού στο Λονδίνο… Η βρετανική αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 12 άτομα για άρνηση συμμόρφωσης στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Όλα αυτά ενώ κάθε ημέρα πεθαίνουν πάνω από 1.000 άνθρωπο από κορωνοϊό στη Βρετανία και διαπιστώνονται σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα από το Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος καλούσε όλους να εμβολιαστούν.

«Ο εμβολιασμός αποτελεί ηθική υποχρέωση, γιατί δεν παίζεις μόνο με τη ζωή σου, αλλά και με τις ζωές των συνανθρώπων σου.»

Ο 84χρονος Πάπας είπε ότι θα κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο την προσεχή εβδομάδα. Η άρνηση του εμβολιασμού έχει μια αυτοκτονική διάσταση, είπε ο Ποντίφηκας. Σήμερα έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στον κορωνοϊό ο προσωπικός γιατρός του Φραγκίσκου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/01/2021