Ελλάδα

Σχολεία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα δημοτικών & νηπιαγωγείων

09.01.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται για το άνοιγμα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των ολοήμερων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν και σήμερα rapid test στους εκπαιδευτικούς.

Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στη Θεσσαλονίκη, σήμερα και αύριο, προετοιμάζονται για το άνοιγμά τους τη Δευτέρα. Αρκετοί από τους μαθητές θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από διαφορετικές εισόδους στο σχολείο ενώ θα προαυλίζονται και διαφορετικές ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε αρκετές περιπτώσεις ιδιωτικά σχολεία έχουν ενημερώσει τους γονείς πως δε θα ακολουθήσουν κυλιόμενο ωράριο.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Πυρετώδεις ετοιμασίες και… προβληματισμός

Μόλις ένα 24ωρο πριν ξαναχτυπήσει το κουδουνι, κάποιοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να ανησυχούν για το άνοιγμα.

«Πόσο έτοιμος μπορείς να είσαι με 25 παιδιά μέσα στην τάξη. Δεν είναι δυνατόν. Μέχρι τώρα ήμασταν εννιά στο σπίτι, δύο στο μαγαζί, και τώρα είμαστε 25 και 27 σε μία τάξη;», υποστήριξε η νηπιαγωγός Φωτεινή Καρρά.

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων από Δευτέρα επανέρχονται στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης αναμένοντας τις αποφάσεις λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης για το πότε θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη μείωση της ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων στις Πανελλαδικές κατά 25%.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2021