Ελλάδα

Κορωνοϊός- Σητεία: Δεν ανοίγουν τα σχολεία την Δευτέρα λόγω αυξημένου ιικού φορτίου

08.01.2021 | 07:35 Eνσωμάτωση

Δεν θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Σητεία της Κρήτης από 11 Ιανουαρίου, όπως θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Ζερβάκη, μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, ενώ τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν μέχρι και τις 17 του μήνα να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς πέρα από τα πολλά κρούσματα κοροναϊού που «οδήγησαν» στο σκληρό lockdown την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας.

Ανάλογος προβληματισμός

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός για το ίδιο θέμα επικρατεί και στην περιοχή της Σπερχειάδας, στο νομό Φθιώτιδας, η οποία έχει εξίσου υψηλό ιικό φορτίο. Προς ώρα, οι τοπικές αρχές δεν κατέληξαν αν προτίθενται να ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής.

Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο αλλοδαπών

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στη Φθιώτιδα μετά την εξαφάνιση δύο ανδρών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες αναζητούν δύο άνδρες στην περιοχή του Παλαμά Δομοκού.

Οι αγνοούμενοι, που κατάγονται από το Πακιστάν, ζουν και εργάζονται στον Παλαμά ως βοσκοί. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την εξαφάνισή τους και από το βράδυ της Τετάρτης έχει αρχίσει έρευνα από κατοίκους και αστυνομικούς του Α.Τ. Δομοκού.

Κάτοικος της περιοχής, που μίλησε στο τοπικό μέσο, ισχυρίζεται πως εντοπίστηκαν αίματα στην καλύβα όπου διέμεναν, αλλά και ματωμένα ρούχα έξω από αυτή. Επίσης απουσιάζει το ποδήλατο που είχε ο ένας από τους δύο.

Στις έρευνες συμμετέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λαμίας, η 7η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της και πυροσβέστες του Π.Κ. Δομοκού.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/01/2021