Κόσμος

Κορωνοϊός : Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ στις 21 Ιανουαρίου – Άλλες 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer εξασφάλισε η Κομισιόν

08.01.2021 | 13:25

Άλλες 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer εξασφάλισε η Κομισιόν. Το εν λόγω εμβόλιο φαίνεται πως είναι αποτελεσματικό και ενάντια στις μεταλλάξεις του ιού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech είναι αποτελεσματικό εναντίον των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού η φαρμακοβιομηχανία και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Στις δοκιμές αναλύθηκαν δείγματα 20 ατόμων που είχαν εμβολιαστεί και διαπιστώθηκε ότι τα αντισώματα που είχαν αναπτύξει εξουδετέρωσαν με επιτυχία τις δύο μεταλλάξεις σε συνθήκες εργαστηρίου.

Η έρευνα είναι προκαταρκτική και χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση ωστόσο φέρνει ελπίδα σε μια στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης ανησυχεί για την εξάπλωση αυτών των δύο στελεχών.

Η διαφορά τους με το στέλεχος που κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες αυτό το διάστημα είναι στην πρωτεΐνη που περιβάλλει τον ιό που πιστεύεται ότι τον κάνει πιο μεταδοτικό

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για τον κορωνοϊό στις 21 Ιανουαρίου

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών θα λάβει χώρα στις 21 Ιανουαρίου για τον συντονισμό στο ζήτημα του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ εξασφάλισε άλλες 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου, συνολικά δηλαδή η ΕΕ έχει στη διάθεσή της 600 εκατ. δόσεις του εν λόγω εμβολίου.

Μάλιστα, από αυτές οι 75 εκατ. δόσεις θα δοθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τέλος, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί μηχανισμός καταγραφής των εμβολιασμών σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, θα καταγράφονται και πόσοι εμβολιάζονται σε κάθε χώρα και πιθανές παρενέργειες.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/01/2021

Κόσμος