Ελλάδα

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα – Φόβος για τρίτο κύμα

08.01.2021 | 19:55

Συναγερμός χτυπά στην Αττική καθώς ένα τρίτο κύμα είναι προ των πυλών, τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στις 10 μέρες των εορτών οι ενεργοί φορείς εξάπλασιάστηκαν! Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες έχουν να αντιμετωπίσουν και την μετάλλαξη του ιού, αφού στη χώρα μας εντοπίστηκαν 10 κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους. Μάλιστα εκτιμάται ότι είναι 50% πιο μεταδοτικό.

Μετά από 2 μήνες σκληρής καραντίνας… ο ιός δεν υποχωρεί…

επιμένει… απειλεί… εξαπλώνεται….

Ένα τρίτο κύμα είναι προ των πυλών…

Οι επιστήμονες έχουν να αντιμετωπίσουν και την μετάλλαξη του κορωνοϊό αφού στη χώρα μας εντοπίστηκαν 10 κρούσματα μεταλλαγμένου στελέχους.

Μάλιστα εκτιμάται ότι το στέλεχος της Μ. Βρετανίας είναι 50% πιο μεταδοτικό

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, οι φορείς του ιού από 5.000 που υπολογίζονται στις 20 Δεκεμβρίου, εκτοξεύτηκαν στους 17.000 μία εβδομάδα μετά (27 Δεκεμβρίου) και την 1 Ιανουαρίου οι φορείς έφτασαν τους 30.000.

Η κατακόρυφη αύξηση των ιικού φορτίου στα λύματα της πρωτεύουσας μέσα στις γιορτές, εντείνει τις ανησυχίες για ένα τρίτο επικείμενο κύμα της πανδημίας, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε παράταση του lockdown.

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς για το γιορτινό αποτύπωμα της διασποράς, καθώς τα στοιχεία που φτάνουν καθημερινά στα χέρια τους δείχνουν ότι τα κρούσματα θα ανέβουν τις επόμενες μέρες. Στο επίκεντρο του προβληματισμού των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται η Αττική, η οποία προηγείται με διαφορά στο μολυσματικό χάρτη.

Το περασμένο 24ωρο μόνο στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 60 νέα περιστατικά. Στο δυτικό τομέα Αθηνών εντοπίστηκαν 29 θετικές διαγνώσεις και 24 ακόμα στη δυτική Αττική. Το Περιστέρι είναι ο δήμος που απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, στο «μικροσκόπιο» των οποίων βρίσκονται επίσης το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος που είναι ήδη σε lockdown, το Ίλιον, το Κερατσίνι και το Μενίδι.  Επιβάρυνση τις τελευταίες 15 ημέρες παρουσιάζει και ο Πειραιάς.

Οι εικόνες συνωστισμού τα Θεοφάνεια από μερίδα πολιτών, ανησυχεί τους ειδικούς, που τρέμουν μην τυχόν συμβεί στην Αττική αυτό που συνέβη το φθινόπωρο στην Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για να εξεταστεί τι ακριβώς συνέβη και η πανδημία στην πόλη έλαβε διαστάσεις, μετά την κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου στα τέλη Νοεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Ελλάδα