Κόσμος

Μητσός: Αποκλειστική ευθύνη Τραμπ αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον

07.01.2021 | 01:04 Eνσωμάτωση

Για τη πρωτοφανή κατάσταση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Αμερική μίλησε ο Μιχάλης Μητσός, αρχισυντάκτης του διεθνούς ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Μητσός ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι ευθύνες για αυτές τις εικόνες είναι του Ντόλαντ Τραμπ.

«Ο απερχόμενος πρόεδρος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Αυτός το υπέθαλψε, αυτός το τροφοδότησε με τις δηλώσεις του, με την συνεχή αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Δεν υπάρχει στοιχείο για οποιαδήποτε παρατυπία στις εκλογές. Σήμερα οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τις δύο έδρες στην Τζόρτζια. Μετά τη διαβεβαίωση του Πενς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις για την ακύρωση των αποτελεσμάτων το πλήθος εξαγριώθηκε» εξήγησε ο κ. Μητσός και συνέχισε:

«Το έξαλλο πλήθος υπό την καθοδήγηση του Τραμπ εισέβαλλε στο Καπιτώλιο και είδαμε σκηνές που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην Αμερική».

Όσον αφορά το στόχο που έχει μια τέτοια κίνηση από πλευράς Τραμπ ο κ. Μητσός εξήγησε: «Δεν έχει στόχο αυτή η διαμαρτυρία. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να πετύχει. Πρόκειται για κίνηση απελπισίας του Τραμπ που μπορεί πια να έχει ξεφύγει από τον έλεγχό του. Το έξαλλο πλήθος θέλει απλώς να εκτονωθεί, να λεηλατήσει. Από την άλλη μεριά ο Τραμπ δεν είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Θέλει να επανέλθει σε τέσσερα χρόνια και να δείξει ότι είναι ισχυρός. Να δείξει ότι έχει τη μισή Αμερική μαζί του».

Ο κ. Μήτσος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί τις επόμενες ώρες. «Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί για πάνω από μερικές ώρες. Το Κογκρέσο θα συνεδριάσει και θα επικυρώσει την εκλογή Μπάιντεν. Ασφαλώς η απομάκρυνσή του πλήθους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να δούμε σκληρές σκηνές ακόμα και νεκρούς».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021