Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη – Μπορέλ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

07.01.2021 | 00:26

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον.

Βαθιά προβληματισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βία και τα φρικτά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter πως η αμερικανική δημοκρατία είναι συμπαγής, βαθιά ριζωμένη και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση.

«Extremely troubled by the violence and horrible events taking place in Washington D.C. American democracy is resilient, deeply rooted and will overcome this crisis» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να γίνονται σεβαστά» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι «πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση κατά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, των θεσμών της και του κράτους δικαίου».

Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει: «Στα μάτια του κόσμου, η αμερικανική δημοκρατία απόψε εμφανίζεται υπό πολιορκία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση κατά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, των θεσμών της και του κράτους δικαίου. Αυτή δεν είναι η Αμερική. Τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστά. Επαινώ τα λόγια του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η δύναμη της δημοκρατίας των ΗΠΑ θα επικρατήσει έναντι των εξτρεμιστών».

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 07/01/2021

Πολιτική