Κόσμος

Παρέμβαση Ομπάμα – Κλίντον για τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον

07.01.2021 | 03:31

«Η Ιστορία θα θυμάται για πάντα αυτή την ημέρα βίας στο Καπιτώλιο» ανέφερε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι τα γεγονότα προκλήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τόνισε πως όλοι θα τα θυμούνται «ως στιγμή απαξίωσης και ντροπής για το έθνος μας».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υποστήριξε πως «η επίθεση στη Δημοκρατία ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής Τραμπ».

Ο Κλίντον ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του για τις δραματικές εξελίξεις στην αμερικανική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας πως υπεύθυνος για τα όσα έγιναν είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως ο Τραμπ και οι οπαδοί του «άναψαν την φωτιά» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην γενικότερη πολιτική των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια επίθεση στο Καπιτώλιο, στην Δημοκρατία και στο Σύνταγμα της χώρας μας.

Αυτή η προσβολή προκλήθηκε από τέσσερα χρόνια πολιτικής γεμάτης δηλητήριο. Μια πολιτική που βασίστηκε στην παραπληροφόρηση και η οποία δεν έδειξε εμπιστοσύνη στο σύστημα μας.

Ήταν μια πολιτική που δίχασε τους Αμερικανούς. Η φωτιά άναψε από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του.

Οι εκλογές ήταν ελεύθερες και το αποτέλεσμα δίκαιο. Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία ομαλής μετάβασης της εξουσίας.

Πρέπει να τιμήσουμε το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να μην ξεχνάμε ότι μια κυβέρνηση που εκλέγεται από τον λαό και κυβερνά για τον λαό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτο δελτίο - 07/01/2021

Κόσμος