Κόσμος

ΗΠΑ: Περίεργη ανοχή της αστυνομίας στους ακροδεξιούς εισβολείς

07.01.2021 | 19:54 Eνσωμάτωση

Από τα πρώτα λεπτά των αναταραχών ένα είναι το βασικό ερώτημα το οποίο διατυπώνεται με αιχμηρό τρόπο τόσο από κορυφαία Αμερικανικά μέσα όπως το CNN όσο και από πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω των social media. Πως είναι δυνατόν η οργάνωση αυτής της κινητοποίησης να πέρασε κάτω από τα ραντάρ των θεωρητικά ισχυρότερων υπηρεσιών πληροφοριών του πλανήτη και πως είναι δυνατόν χιλιάδες αστυνομικοί να μην καταφέρουν να αποτρέψουν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να ανοίγουν το δρόμο στους διαδηλωτές αντί να τον κλείνουν; Και όμως αυτό φαίνεται να συμβαίνει στο το βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο του όχλου στο Καπιτώλιο.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τους άφησαν να εισβάλουν στο κτίριο».

Κάποιοι από τη φρουρά τους βοήθησαν, υποστηρίζουν αρκετοί στα κοινωνικά δίκτυα και επικαλούνται αυτό το στιγμιότυπο, όπου ένας από τους εισβολείς βγάζει σέλφι με αστυνομικό.

-Η αστυνομία έχει πάνω από 2.300 ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Πώς στην ευχή έγινε αυτό;

-Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσουμε.

Σε άλλο σημείο οι αστυνομικοί είναι πολύ λιγότεροι από το πλήθος και δέχονται βροχή από χτυπήματα, αλλά κανένας δεν τραβά το όπλο του για αυτοάμυνα, όπως γίνεται συχνά σε άλλα περιστατικά. Θα έκαναν το ίδιο αν βρίσκονταν απέναντι σε αριστερούς διαδηλωτές; Πόσο αυθόρμητη ήταν η επιδρομή, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο Τραμπ;

Οι δημοσιογράφοι του CNN δεν μασάνε τα λόγια τους….

-Η εξέγερση απέτυχε, το πραξικόπημα απέτυχε. Η απόπειρα να μπλοκαριστεί η εκλογή του Τζο Μπάιντεν απέτυχε.

Όμως τα ερωτήματα είναι πολλά…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021