Πολιτική

Επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

07.01.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Ένα αλαλούμ αντικρουόμενων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών και επιστημόνων προηγήθηκε των τελικών ανακοινώσεων για το άνοιγμα των σχολείων. Τελικά το Υπουργειο Παιδείας, ανακοίνωσε ότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία ανοίγουν και πάλι από τη Δευτέρα, με μέτρα προστασίας και διαγνωστικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοιού για να βρίσκονται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια ώρα επιστήμονες εξέφραζαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές.

Το μεσημέρι το υπουργείο παιδείας με μια ανακοίνωση αναγκάστηκε να βάλει τέλος στο αλαλούμ. Δημοτικά νηπιαγωγεία παιδικοί σταθμοί ειδική αγωγή ξεκινούν κανονικά όπως είχε αποφασιστεί τη δια ζώσης διδασκαλία στις 11 ιανουαριου και την Παρασκευή όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους για να προετοιμαστού .

Σε αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για δωρεάν ραπιντ τεστ. Θα πρέπει να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και θα ενημερώνονται για το πότε θα μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα 386 σημεια ελέγχου σε όλη χωρα.

Ο κινδυνος διασπορας του ιου από τον συνωστισμό γονέων έξω από τα σχολεία εκτιμαται πως θα μειωθεί με πρόσθετα μετρα. Διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών χρήση διαφορετικών εισόδων και διαφορετικά διαλείμματα μπαίνουν στο πρόγραμμα της επιστροφής των μικρων μαθητων.

Ο γονέας που συνοδεύει το παιδί στο σχολείο θα πρέπει και αυτή τη φορά να στέλνει τον κωδικό μετακίνησης 4 στο 13033 και οι μαθητές να έχουν μαζί τους νεα εγγραφη βεβαίωση απο τη διευθυνση του σχολείου τους με τα στοιχεία τους.

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα κριθεί πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σχολεία : Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο, άναψε η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της

Σε νεώτερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων στις 15:00 το μεσημέρι θα αποφασισθεί το μέλλον του εμπορίου και του click away.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021