Ελλάδα

Ανησυχία για το 3ο κύμα πανδημίας, εξετάζεται νέο lockdown

07.01.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Η απειλή του τρίτου κύματος φαίνεται μάλιστα πως απομακρύνει τις σκέψεις για επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με το σύστημα click away και των κομμωτηρίων.

Αυστηρό lockdown ζητούν πλέον όλο και περισσότεροι επιστήμονες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το τρίτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα θα είναι το πλέον σφοδρό, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το σύστημα υγείας, αλλά κυρίως για απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βάζουν φρένο στα σχέδια για άνοιγμα δραστηριοτήτων, τονίζοντας μάλιστα ότι το ρίσκο είναι μεγάλο ακόμη και για το άνοιγμα των σχολείων.

Αγωνία για την Αττική

Μέρα με την ημέρα ο ιός φαίνεται ότι απλώνεται επικίνδυνα στην Αττική, αφού σε κάθε τομέα των Αθηνών τα κρούσματα αυξάνονται.

Συνολικά, υπάρχουν 2.638 ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αν η κατάσταση στην Αττική ξεφύγει τότε δεν υπάρχει plan b για το σύστημα υγείας, ενώ είναι ανοιχτό το σενάριο λήψης νέων μέτρων αφήνουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

«Έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της τώρα, να πει την αλήθεια και να μην εμπαίζει τους πολίτες. Ότι συμβεί από εδώ και μπρος έχει την υπογραφή της» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων τις επόμενες μέρες θα συνεδριάζει συνεχώς για να ελέγχει τα επιδημιολογικά δεδομένα και επιβάλλει τυχόν μέτρα άμεσα. Στόχος είναι να μην συμβεί και στην υπόλοιπη χώρα ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2021