Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

05.01.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αλλά και με rapid test μέσα στο Προεδρικό, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η ορκωμοσία έγινε σε τρία γκρουπ- ενώ το «παρών» έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την ώρα που η «ιερή» κόντρα για το ζήτημα του ανοίγματος των ναών για τα Θεοφάνια, συνεχίζεται.

Με rapid test και αντισηπτικά ορκίστηκαν στο προεδρικό μέγαρο τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος. Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τους υπουργούς όρκισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος βρέθηκε κανονικά στο προεδρικό μέγαρο, χωρίς ωστόσο να έχει τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες.

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας οι καινούργιοι υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί, ορκίστηκαν για πρώτη φορά ανά ομάδες και μάλιστα κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο όλοι τους υποβλήθηκαν σε rapid test για προληπτικούς λόγους.

Στην πρώτη ομάδα ορκίστηκαν οι 6 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Σπήλιος Λιβανός, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Στέλιος Πέτσας.
Ακολούθως ορκίστηκαν οι υφυπουργοί Θοδωρής Λιβάνιος, Χρήστος Ταραντίλης, Ζέτα Μακρή, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Συρεγγέλα και Γιώργος Κώτσηρας. Στην τρίτη ομάδα ορκίστηκαν οι Σταύρος Καλαφάτης, Σοφία Βούλτεψη, 3. Γιώργος Στύλιος, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Οικονόμου, Σοφία Ζαχαράκη. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Οι υπουργοί Μάκης Βορίδης και Θοδωρής Λιβάνιος βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο προσπάθησαν να φρενάρουν τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών. Και οι δύο δήλωσαν κατηγορηματικά πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο υπουργός Άγγελος Συρίγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις ούτε επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στα κρεμμύδια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021