Ελλάδα

Ποδαρικό με πισωγύρισμα έκανε το 2021 – «Χτύπησε» και την Ελλάδα η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

04.01.2021 | 16:47

Στα κόκκινα εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιδημιολόγοι στην χώρα αφού και στην Ελλάδα εντοπίστηκε η νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Φορείς της τέσσερις επιβάτες σε πτήση από την Μεγάλη Βρετανία οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί μετά από rapid test.

Σε συναγερμό και η Δυτική Αττική. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η από το πρωί οι αστυνομικοί έλεγχοι έγιναν πιο εντατικοί με μπλόκα σε όλες τις κεντρικές οδούς. Οι εικόνες από τα μπλόκα στην Ελευσίνα είναι ενδεικτικές της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έχει στηθεί με τους ελέγχους να αφορούν κάθε όχημα που επιχειρεί να μπει στην Ελευσίνα

Με απογοήτευση και δυσαρέσκεια οι έμποροι πήγαν σήμερα στα μαγαζιά τους μετά την απόφαση για το νέο lockdown.

Πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες του πως τα προϊόντα που παρήγγειλαν δεν μπορούν να τα πάρουν με click away και να δουν τι θα γίνει με τα προϊόντα που έχουν στοκάρει

Στα σχολεία το θρίλερ συνεχίζεται με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μελετάει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πάντως ότι στόχος είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, αν και οι ειδικοί δεν συμφωνούν αφού για παράδειγμα ο καθηγητής Σαρηγιάννης βλέπει το άνοιγμα να οδηγεί σε πισωγύρισμα και για αυτό προτείνει να ανοίξουν στις 25 του μήνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η επιστροφή των μαθητών στην τάξη θα γίνει με rapid test για μαθητές άνω των 16 ετών και εκπαιδευτικούς που όμως δεν θα είναι υποχρεωτικά. Το Υπουργείο Παιδείας μελετά ακόμα η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών στα δημοτικά να γίνεται σε διαφορετικά ωράρια και με την χρήση όλων των εισόδων του κτιρίου ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Η κίνηση στους δρόμους πάντως και σήμερα παρουσιάζεται αυξημένη. Τα πλάνα από την Αθήνα νωρίς το πρωί μόνο λοκντάουν δεν θυμίζουν αφού η κίνηση στους δρόμ0ους παραμένει αυξημένη. Το αδιαχώρητο και στην Πάτρα με την βροχή να φέρνει μποτιλιάρισμα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/01/2021

Ελλάδα