Ελλάδα

Ηλίας Μαζαράκης: Η μητέρα της Σούλας Καλαθάκη στο MEGA – Τα ερωτήματα για τη ζωή του δολοφόνου

04.01.2021 | 17:53

Η μητέρα της Σούλας Καλαθάκη που δολοφονήθηκε το 1997 μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Νικολαϊδη από τον Ηλία Μαζαράκη μίλησε στο Live News και περιγράφει σκέψεις και αντιδράσεις.

Λίγο πριν το τέλος του 2020, έμαθε ότι ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε ως ο ιθύνων νους της δολοφονίας της κόρης της και ήταν καταζητούμενος, ζούσε στη Νέα Σμύρνη με πλαστή ταυτότητα.

Η Καίτη Καλαθάκη δεν είδε ποτέ από κοντά τον Ηλία Μαζαράκη. Ούτε ως νεαρό, με τα μεγάλα γυαλιά οράσεως, ούτε ως μεσήλικα χωρίς μαλλιά πια, με τη μορφή που ζούσε ως ο επιχειρηματίας της διπλανής πόρτας.

Στα δικαστήρια τότε, είχε εμφανιστεί μόνο η μητέρα του, που μια δεκαετία νωρίτερα είχε θρηνήσει από τα χέρια του γιου της, τον πατέρα και την αδερφή της

Τις τελευταίες μέρες, οι πιο τραγικές εικόνες ξετυλίγονται στο μυαλό της, ξανά κι ξανά. Το σημείο που βρέθηκε διαμελισμένο το παιδί της, την ένταση στα δικαστήρια και τον αγώνα της για να ξεσκεπαστεί η αλήθεια. Η αυλαία όμως έμελλε να πέσει δύο και πλέον δεκαετίες μετά. Όταν το ένοχο μυστικό του Ηλία Μαζαράκη θα ξεσκεπαζόταν αμέσως μετά τον θάνατό του.

Η κ. Καλαθάκη χαρακτήρισε «Θεία δίκη» το θάνατο του δολοφόνου του παιδιού της.

Η δολοφονία

Ήταν Νοέμβριος του 1997. 17 μέρες μετά την απαγωγή τους, ο επιχειρηματίας Γιώργος Νικολαΐδης και η Σούλα Καλαθάκη, βρίσκονται νεκροί στο Σέσι Γραμματικού. Τα πτώματά τους ήταν διαμελισμένα ανάμεσα σε θάμνους και ο πρώτος που τα εντόπισε ήταν ένας βοσκός που κάλεσε την αστυνομία.

To διπλό φονικό κρύβει ένα ματωμένο χορό εκατομμυρίων, με πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό, μεταμφιέσεις, πλαστογραφίες και απάτες. Οι δράστες ξόδευαν τα χρήματα του επιχειρηματία και όταν εκείνος τους κατάλαβε του έκλεισαν το στόμα. Θύμα, και η στενή του συνεργάτιδα, Σούλα Καλαθάκη.

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρούσε πως ο Ηλίας Μαζαράκης έχει διαφύγει στην Βενεζουέλα.

Ωστόσο την τελευταία διετία διέμενε σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη και δήλωνε επιχειρηματίας από την Βόρειο Ιταλία, που είχε έρθει στη χώρα μας για επενδύσεις.

Όταν κατάλαβε πως επρόκειτο να πεθάνει, ζήτησε να ειδοποιηθεί μια παιδική του φίλη, δικηγόρος, για να αναγνωρίσει τη σορό του.

Ο Ηλίας Μαζαράκης έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια, από κίρρωση του ύπατος. Πήρε μαζί του μυστικά που έμειναν ανεξιχνίαστα, τόσο για τη συμμετοχή του στο διπλό φονικό όσο και για εκείνους που τον βοήθησαν να ζει επί 23 χρόνια ως δραπέτης, κρύβοντας την αληθινή του ταυτότητα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Στο διαμέρισμα του δραπέτη δολοφόνου, βρέθηκαν μέσα σε φάκελο δύο φωτογραφίες διαβατηρίου. Έτσι πιθανολογείται ότι σκόπευε να βγάλει διαβατήριο για να ξεφύγει από τη χώρα.

Παράλληλα, οι αρχές προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι εντόπισαν 11 συσκευές τηλεφώνου στο σπίτι του Ηλία Μαζαράκη. Η Αστυνομία ερευνά τις συσκευές, ενώ προκύπτει το ερώτημα πώς και πού τις χρησιμοποιούσε.

Ακόμα, το ερώτημα που απασχολεί των αρχών είναι πώς βιοποριζόταν τόσα χρόνια από τη στιγμή που δεν εργαζόταν και δεν είχε εισόδημα.

Στο σπίτι του Ηλία Μαζαράκη δεν βρέθηκαν πολλά πράγματα, ενώ φαίνεται ότι ο ίδιος έπασχε από πρόβλημα αλκοολισμού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/01/2021

Ελλάδα