Κόσμος

Κλείνουν τα δημοτικά στο Λονδίνο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε διαμερίσματα της Γαλλίας

02.01.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βρετανία με τα κρούσματα να ξεπερνούν καθημερινά τις 50 χιλιάδες. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανοίξει τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο στην αρχή της εβδομάδας. Στη Γαλλία, από σήμερα αυξάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε 15 γεωγραφικά διαμερίσματα, μετά την διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Λονδίνο .

Eίναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μία τόσο δραστική απόφαση καθώς η διατήρηση των ανοιχτών σχολείων ήταν πάντα προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να κάνουμε συνεχώς στροφές 180 μοιρών , να παίρνουμε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.Οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν ξέρουν που βρίσκονται.»

Με τα κρούσματα να είναι επί τέσσερις ημέρες πάνω από 50 χιλιάδες νοσοκομεία εκστρατείας που είχαν δημιουργηθεί σε χώρους όπως συνεδριακά κέντρα στην αρχή της πανδημίας πρόκειται να τεθούν ξανά σε λειτουργία

«Όλα τα νοσοκομεία που δεν είχαν μέχρι στιγμής μεγάλη πίεση στα νοτιανατολικά της Βρετανίας και της Ουαλίας να περιμένουν ότι έρχεται η σειρά τους. Η νέα μετάλλαξη είναι πολύ πιο μεταδοτική και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα»

Η ένωση νοσηλευτών προειδοποίησε ότι η χώρα δεν διαθέτει αρκετούς νοσηλευτές για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία εκστρατείας, καθώς πολλοί έχουν και οι ίδιοι προσβληθεί από την covid-19 ή έχουν αναγκαστεί να τεθούν σε αυτοαπομόνωση έπειτα από επαφή τους με κρούσμα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε διαμερίσματα της Γαλλίας

Από σήμερα στη πόλη Νανσί στα βόρεια της Γαλλίας οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μετά τις 6 το απόγευμα.

Το νέο μέτρο αφορά 15 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας καθώς τα κρούσματα δεν έχουν πέσει κάτω από 20 χιλιάδες τις τελευταίες ημέρες

«Νομίζω ότι είναι γελοίο.Είτε στις 6 είτε στις 8 το απόγευμα.Αντιθέτως θα αναγκάσει τους πολίτες να πηγαίνουν στα μαγαζιά την ίδια ώρα»

Έχει ήδη επιβάλει δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021