Κόσμος

Δεκάδες παράνομα πάρτι στο Λονδίνο κι άλλες μεγάλες πόλεις

02.01.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Μπορεί ο κορωνοϊός να καλπάζει διεθνώς αλλά κάποιοι φαίνεται ότι δεν πτοούνται...στη βορειοδυτική Γαλλία δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι διασκέδασν σε κορωνοπάρτι ενώ μία από τα ίδια έγινε και στη Βρετανία , στις Ηνωμένες πολιτείες και την Αυστραλία.

Απίστευτες σκηνές πρωτοχρονιάτικου συνωστισμού –εν μέσω πανδημίας- στη βορειοδυτική Γαλλία.

Δύομιση χιλιάδες άνθρωποι χόρεψαν και διασκέδασαν ανενόχλητοι σε παράνομο ρέιβ πάρτι σε κοινότητα της Βρετάνης.

Παρά τη μεγάλη κινητοποίησή η αστυνομία δεν κατάφερε να εμποδίσει τη συγκέντρωση.

Πιθανή εστία μετάδοσης έγινε αυτό το ρέιβ πάρτι με περίπου δυόμιση χιλιάδες άτομα. Εκατόν πενήντα αστυνομικοί βρίσκονται αυτή την ώρα γύρω από το σημείο. Δεν επενέβησαν όμως γιατί η κατάσταση είναι λίγο σύνθετη . Υπάρχει υπερβολικός κόσμος.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι συμμετέχοντας έφθασαν στο Λιερόν όχι μόνο από διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, αλλά και από το εξωτερικό.

Μετά την επέμβαση των αρχών ακολούθησε χάος στους δρόμους με το πλήθος να πετάει μπουκάλια και να πυρπολεί ένα περιπολικό. Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι διοργανωτές συνελήφθησαν.

Παράνομο πάρτι και στο Λονδίνο, για τον εορτασμό του Νέου Έτους χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Την ώρα που εκατομμύρια Βρετανοί μένουν σπίτι για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, εκατοντάδες άλλοι αγνόησαν επιδεικτικά τα περιοριστικά μέτρα.

Αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν μαζική συγκέντρωση και το πλήθος τους απωθεί. Μετά την παρέμβαση των αρχών, εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν το χώρο.

Μόνο στο Λονδίνο, η αστυνομία διέλυσε 58 παράνομα πάρτι και συνέλαβε δεκάδες απείθαρχους. Τουλάχιστον πέντε διοργανωτές μαζικών συγκεντρώσεων θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 11 χιλιάδες ευρώ έκαστος.

Μαζικά πάρτι έγιναν και σε άλλες πόλεις, ενώ στο Έσεξ δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν σε μία εκκλησία 500 ετών που υπέστη τεράστιες ζημιές.

Συνωστισμός και πάρτι σα να μην υπάρχει κορωνοϊός και στo Σίδνεϊ. Εκατοντάδες άνθρωποι αγνόησαν τα μέτρα που σκληραίνουν από σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο συνωστισμός παρά τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό μας ανησυχεί πάρα πολύ.
Από σήμερα τα μεσάνυχτα οι μάσκες γίνονται υποχρεωτικές και επανέρχονται περιορισμοί στις μετακινήσεις στο Σίδνεϊ.

Στις ΗΠΑ πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους σε πολλές μεγαλουπόλεις για να γιορτάσει το Νέο Ετος.
Στο Σαν Ντιέγκο 3 ανθρωποι τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση μίας εξέδρας κατά τη διάρκεια πάρτι

Μια εξέδρα που είχε χτιστεί παρανομα κατέρρευσε από το μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Στο Λας Βέγκας οι δρόμοι πλημμύρισαν κόσμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συνωστιστηκαν για να δουν το σόου με τα πυροτεχνήματα.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για έξαρση των κρουσμάτων μετά την εορταστική περίοδο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021