Ελλάδα

«Αιφνιδιάστηκαν» από το νέο «σκληρό» lockdown οι λοιμωξιολόγοι

02.01.2021 | 20:07

Ανήσυχοι για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι καθώς αν και δεν υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, ταυτόχρονα αυτά δεν μειώνονται. Κεντρική πηγή ανησυχίας είναι η εορταστική περίοδος, καθώς παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις τους αλλά και τους εντατικούς ελέγχους, αρκετοί πολίτες αψήφισαν το ρίσκο.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηρό λοκντάουν μιας εβδομάδας, φαίνεται πως αιφνιδίασαν ακόμη και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα γιατί, αν και δεν υπάρχει προς το παρόν αύξηση, τα κρούσματα κορονοϊού δεν μειώνονται όσο θα έπρεπε.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, η εικόνα αυτή να είναι πλασματική.

Οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν ότι σε όποιες αποφάσεις θα πρεπει να συνεκτιμηθεί η συμπεριφορά των πολιτών μέσα στις γιορτές, κάτι που είναι νωρίς για να αποτυπωθεί στην επιδημιολογική κατάσταση. Οι επιστήμονες συμφωνούν: τα λάθη των εορτών θα τα πληρώσουμε από τις 10 Ιανουαρίου

Οι επιδημιολόγοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Αττική. Το στοίχημα είναι, να μην ξεφύγει η κατάσταση στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, καθώς στη δυτική Αττική ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων επιμένει ανησυχητικά.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/01/2021

Ελλάδα