Ελλάδα

Κύθηρα: Σάλος από το κήρυγμα του μητροπολίτη για τα εμβόλια – Παρενέβη εισαγγελέας

30.12.2020 | 17:18 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι εμβολιασμοί στη χώρα συνεχίζονται και παραμονές της Πρωτοχρονιάς έχουν φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας για οριστική νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό, ορισμένοι όχι μόνο εμφανίζονται δύσπιστοι αλλά ζητούν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και αφίσες να σταματήσει η διαδικασία στη χώρα.

Στοιχισμένος στην ίδια γραμμή και ο μητροπολίτης Κυθήρων, που μετά τα όσα είπε από άμβωνος, πλέον έχει ραντεβού με τον εισαγγελέα.

Ο ιεράρχης επικαλέστηκε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για να πάει κόντρα στους επιστήμονες και να επηρεάσει το ποίμνιό του.

Το επίμαχο κήρυγμα έγινε την περασμένη Κυριακή μετά τον εσπερινό. Και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο Live News ο Μητροπολίτης Κυθήρων παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.

Ο μητροπολίτης Κυθήρων έστειλε μεταξύ άλλων και άρθρο του BBC, στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση του Βατικανού για τα εμβόλια.

«Όλοι οι εμβολιασμοί που αναγνωρίζονται ως κλινικά ασφαλείς και αποτελεσματικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καλή συνείδηση γνωρίζοντας ότι η χρήση τέτοιων εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης, από την οποία προέρχονται τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των εμβολίων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης».

Όλα αυτά την ώρα που σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, διάφορα σημεία ακόμα και παρμπρίζ αυτοκινήτων, γέμισαν αφίσες κατά των εμβολιασμών.

Σε όλες, τονίζεται ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο κι παγίδα. Ζητείται να μην το κάνει κανείς παρά τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων, με κάποιους να υιοθετούν τις επικίνδυνες απόψεις.

Για τον μητροπολίτη Κυθήρων υπήρξε το απόγευμα εισαγγελική παρέμβαση και έτσι πολύ σύντομα ο ιεράρχης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2020