Οικονομία

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στο μισθό τους από το νέο έτος

29.12.2020 | 08:07 Eνσωμάτωση

Ο εργαλοτόλος Δημήτρης Μπούρλος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη για τις αυξήσεις στους μισθωτούς από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Όπως τόνισε ο κ. Μπούρλος, «ανάλογα με το ύψος των αποδοχών που έχει ο κάθε εργαζόμενος θα έχει ένα όφελος στο καθαρό ποσό που εισπράτει, καθώς θα μειωθούν οι ασφαλιστικές συνολικά κατά 3%», προσθέτοντας ότι «το 1,21% αφορά στον εργαζόμενο, ενώ το 1,79% στην επιχείρηση».

«Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών είναι υπέρογκο, είναι καλό που μειώνονται οι εισφορές, ενώ είναι σημαντικό πως δεν έχει καμία επίπτωση στον κλάδο σύνταξης των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο εργατολόγος.

Επίσης, ο κ. Μπούρλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καθυστέρησης απονομής συντάξεων, τονίζοντας ότι είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή το σύστημα, κάτι που δυστυχώς αυξήθηκε λόγω της πανδημίας και του γεγονότος ότι αρκετοί υπάλληλοι εργάζονται μέσω τηλεργασίας.

«Η ψηφιακή σύνταξη είναι πολύ καλό πράγμα, θα δώσει καρπούς στην πορεία, αλλά για να προχωρήσουν και να διεκπαιρεωθούν οι παλιές αιτήσεις χρειάζεται ενίσχυση των φορέων» πρόσθεσε ο Δημήτρης Μπούρλος.

Παράλληλα, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα η Γωγώ Καλύβα, αναλύοντας τις τελευταίες λεπτομέριες για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, τη μείωση των ενοικίων για τις πλητώμενες επιχειρήσεις και τις αναστολές συμβάσεων που αναμένεται να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 29/12/2020