Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ηχηρή απάντηση των υγειονομικών στους αρνητές του εμβολίου

29.12.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Την στιγμή που συμπολίτες μας έδιναν μάχη στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή, κάποιοι άλλοι πετούσαν φυλλάδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αμφισβητώντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στην αρχή είπαν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός. Αρνήθηκαν την ίδια την πανδημία και πάτησαν πάνω στις μάσκες, το πρώτο και κύριο όπλο προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού.

Αφού όλα αυτά πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρηστών, τώρα στήνουν έναν νέο αντιεμβολιαστικό αγώνα.

Αφισοκόλληση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια και κόλλησαν αφίσες σε διάφορες περιοχές της πόλης αμφισβητώντας κυβερνήσεις και επιστήμονες για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν στην παρασκευή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κι αυτά, την ώρα που λοιμωξιολόγοι και γιατροί της πρώτης γραμμής στην πανδημία εγγυόνται την ασφάλεια του εμβολίου και μιλούν για αμελητέες παρενέργειες.

Οι επώνυμοι αρνητές

Ο γνωστός παίχτης του πόλο, Κώστας Κοκκινάκης, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι είναι αντίθετος με το εμβόλιο δηλώνοντας ότι δεν κινδυνεύει και έσπευσε να πει πως ούτε το παιδί του θα το κάνει.

Οι υγειονομικοί που περιμένουν με αγωνία την ώρα του δικού τους εμβολιασμού, εξοργίζονται με τις ανυπόστατες απόψεις και θεωρίες που τους βάζουν και εκείνους στο κάδρο των θεωριών συνωμοσίας.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του για φυσιολογικούς ορούς, ο Παντελής Θαλασσινός ανασκεύασε διορθώνοντας την καχύποπτη στάση του.

Κυρίαρχη άποψη των αρνητών τα χαμένα δικαιώματα. Πουθενά η ατομική και συλλογική ευθύνη και η σκέψη σε όσους νόσησαν και τις ημέρες των Χριστουγέννων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κάποια Εντατική Μονάδα Θεραπείας παλεύοντας για το δικαίωμα στη ζωή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2020