Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκη της Λωζάνης θέτουν οι Τούρκοι

29.12.2020 | 21:46 Eνσωμάτωση

Νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων προσθέτει καθημερινά η Άγκυρα, εμμένοντας στην γραμμή των αναθεωρήσεων που έχει χαράξει.

Η Τουρκία δείχνει κάθε μέρα το πόσο προσχηματικές είναι οι εκκλήσεις της σε διάλογο, καθώς σε κάθε ευκαιρία προκαλεί και παραθέτει τις αναθεωρητικές της απόψεις ακόμα και για συνθήκες, όπως της Λωζάνης.

Ο Τσαβούσογλου επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη αποκλιμάκωση της έντασης σε Ελλάδα και Λευκωσία, ενώ ο Ακάρ θέτει για μια ακόμη φορά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας πως όσο οι Έλληνες δεν το πράττουν προκαλούν.

Ο τουρκικός Τύπος δείχνει την ενόχληση της Άγκυρας από τις αυξανόμενες δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τελευταία περίπτωση αυτή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής κατασκευής που θα χρησιμοποιήσει η Αθήνα.

Υπέρ της Ελλάδας η Αλβανία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση στα 12 ν.μ της αιγιαλίτιδας ζώνης της στο Ιόνιο.

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός προστασία του Πολίτη επιθεωρώντας και τις εργασίες στον φράχτη, επισημαίνοντας πως το 2021 θα είναι έτος ασφάλειας.

Στο Αιγαίο σημειώθηκαν μετά από πολύ καιρό, 45 παραβιάσεις και 2 αερομαχίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2020