Ελλάδα

Οδηγός φορτηγού έφερε 14 κιλά κοκαϊνης μέσω Ιταλίας

28.12.2020 | 21:20

Περισσότερα από 14 κιλά κοκαΐνη εισήγαγε ένας 30χρονος οδηγός φορτηγού από την Ιταλία,

Συνενήφθη μετά από δρομολόγιο Ανκόνα – Πάτρα. Έφτασε σε ελληνικό έδαφος στις 23 Δεκεμβρίου και είχε τελικό προορισμό την Λυκόβρυση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με το Λιμενικό Πατρών.

Οι άνδρες της Δίωξης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και εντόπισαν κοκαΐνη βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 γραμμαρίων και 287.060 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με τις ιταλικές και την Ιντερπόλ, προκειμένου να εντοπιστεί ο προμηθευτής και το κύκλωμα μεταφοράς και διακίνησης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.