Ελλάδα

Αύριο η κρίσιμη απόφαση των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

28.12.2020 | 21:34 Eνσωμάτωση

Το τελικό σήμα των ειδικών για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένει η κυβέρνηση.

Αύριο Τρίτη (29/12) συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κι αυτό που είναι βέβαιο σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, είναι πως εντός της εβδομάδας όλοι οι γονείς θα πληροφορηθούν ποια είναι η απόφαση των ειδικών και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου όλες οι βαθμίδες.

Στις 8 Ιανουαρίου Παρασκευή λήγει η παράταση του lockdown και Δευτέρα 11 Ιανουαρίου εξετάζεται να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες.

Αναφορικά στα καταστήματα, αναμένονται αποφάσεις μετά τα Φώτα. Θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή και αν τα επηδιομολογικά δεδομένα είναι τέτοια ώστε να επιτρέπουν την κουβέντα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα εξεταστεί το σενάριο για τα μικρά καταστήματα του λιανικού εμπορίου που έχουν σειρά.

Ενδεχομένως να επιτραπεί να μπαίνει ο κόσμος στα μικρά καταστήματα και να συνεχιστεί το click away για τα μεγάλα.

Την ίδια ώρα, η εικόνα της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για τις γιορτές είναι ότι υπήρξε μεν μια κινητικότητα, όμως ο κόσμος τήρησε τα μέτρα πιστά. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι τι έγινε μέσα στα σπίτια κι αν τηρήθηκε το όριο για τα εννέα άτομα. Σε 10 ημέρες από τα Χριστούγεννα θα έχουμε συνολική εικόνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2020