Κόσμος

Ερντογάν: Τηρεί το… έθιμο της έντασης τις ημέρες της επετείου των Ιμίων

28.12.2020 | 17:41 Eνσωμάτωση

Πολεμικό κλίμα δημιουργεί ο Ερντογάν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λίγο πριν την αλλαγή της χρονίας.

Είναι η περίοδος που τα τελευταία χρόνια η Τουρκία πάντα ρίχνει λάδι στην φωτιά αφού τις ημέρες τις επετείου της κρίσης των Ιμίων οι Τούρκοι φροντίζουν να κάνουν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους.

Αυτές τις ημέρες καθώς είναι ενοχλημένοι από την αγορά των Rafale που αλλάζουν την ισορροπία στο Αιγαίο οι ενέσεις ηθικού δίνονται στην Πολεμική Αεροπορία της γειτονικής χώρας. «Είναι αυτοί που σκύβουν μόνο στη Σελήνη και στο Αστέρι στον ουρανό ενώ γονατίζουν μόνο χορεύοντας ζεμπέκικο και φιλούν μόνο το χέρι του πατέρα.»

Καθώς η Ελλάδα προχωράει τον καθορισμό της ΑΟΖ της η Άγκυρα ξεφεύγει στις προκλητικές δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

«Με την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τέθηκε σήμερα σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου.»

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Τούρκοι αντικατοπτρίζει την ενόχληση που έχει η γειτονική χώρα…

Το γαίτανάκι των εμπρηγστικών δηλώσεων έπιασε και ο άνθρωπος του Ερντογαν στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ λίγες ημέρες μέτα την φωτογραφία του με τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κοινά μας συμφέροντα με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την Γαλάζια Πατρίδα, είμαστε αποφασισμένοι και κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι διαφορετικό από εμάς.»

Το πώς εννοπούν την υπεράπσιστη των συμφερόντων τους οι Τούρκοι φαίνεται στα σημερινά προτοσέλιδα όπου η τορπίλη όρκα έχει την τιμητική της, σε αυτή άλλωστε οι Τούρκοι ποντάρουν την εξολόθρευση των ελληνικών υποβρθυχίων.

Παράλληλα οι Τούρκοι επιχειρούν να βρουν αποκόμπι καιο στην Ρωσία με τον Τσαβο΄θυσγλου να μεταβαίνει για επαφές στο Σότσι.

Το εσωτερικό της Τουρκίας βράζει με τα προβλήματα του σουλτάνου να αυξάνονται υπό το βάρος της κακής οικονομίας, της πανδημίας και της δυσαρέσκειας που καλπάζει. Ο σουλτάνος δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Μόλις εικοσιέξι μέρες έμεινε στον τηλεοπτικό αέρα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο OLAY TV πριν ρίξει μαύρο γιατί πολύ απλά δεν άρεσε στον σουλτάνο.

Οι εργαζόμενοι αποχαιρέτησαν το σταθμό με ένα ειρωνικό χειροκρότημα. Αξίζει να σημειωθεί πως το αμάρτημα τους ήταν πως μετέδωσαν την συνεδρίαση του φιλοκουρδικού κόμματος.

Ένταση και στην Βουλή με Βουλευτές να έρχονται στα χέρια μετά τις κατηγορλίες της ανιπολίτευσης πως ο Ερντογάν στο παρελθόν ασκούσε φιλοκουρδική πολιτική και είχε έρθει σε συμφωνία με τον Οτσαλάν. Μία κατηξγορία που γίνεται στην σκιά του βιβλίου του θόδωρου πάγκαλου για το θέμα και που γνωρίζει μεγάλη δημοσιοτητα στην Τουρκία.

Η Αθήνα βλέπει την ένταση που μαζεύεται στο εσωτεριθκό της χώρας και μελετάει όλα τα σενάρια για τις πιθανές κινήσεις του σουλτάνου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/12/2020