Υγεία

Ευρεία η αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς – Μ. Γκάγκα στο MEGA

28.12.2020 | 18:23

Η κυρία Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσ. «Σωτηρία» μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το πώς υγεινομικοί υποδέχτηκαν το εμβόλιο. Τί θα καθορίσει το άνοιγμα των σχολείων.

«Σε εμάς δεν υπήρχε αρνητικό κλίμα για το εμβόλιο. Γιατροί και προσωπικό το περίμεναν με ανυπομονησία. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα μέτρα μέχρι να εμβολιαστούν αρκετοί από εμάς», ανέφερε ερωτηθείσα για το πώς υγεινονικοί και γιατροί δέχτηκαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Πιθανότατα δεν θα κολλάω και δεν θα μεταφέρω τον ιό, αλλά να είμαστε 100% σίγουροι. Δεν ξέρουμε ακόμα, υπάρχει μόνο μια μελέτη που ελέγχει τη φορία.

Αυτό το εμβόλιο φαίνεται ότι κατά 90% δεν πολλαπλασιάζει τον ιό, δεν κάνει ούτε ήπια συμπτώματα, άρα γιατί να κάνεις και φορεία», σημείωσε σχετικά με το αν όσοι εμβολιάζονται νοσούν ή μεταδίδουν τον ιό.

«Το πιθανότερο είναι ότι δεν παράγωγω τον ιό ώστε να μπορέσω να τον μεταφέρω», πρόσθεσε σχετικά.

«Τα παιδιά δεν φαίνεται να νοσούν και να μεταφέρουν τη νόσο. Δεν είναι το πρόβλημά μας τα σχολεία και τα παιδιά. Αλλά το αν συγχρωτίζονται οι γονείς. Είναι απαραίτητο για τα παιδιά να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε οπωσδήποτε. Αν τα πράγματα πάνε ολέθρια στις γιορτές, δεν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε.

Δεν είναι αυτός καθαυτός ο αριθμός των διασωληνωμένων. Τα νοσοκομεία έχουν τους μισούς ανθρώπους αυτή την στιγμή, πάνε καλά. Αν έχουμε νέο τρίτο κύμα θα έχουμε πρόβλημα. Ο ρυθμός ανάγκης εισαγωγής στα νοσοκομεία θα μας δείξει τον δρόμο», σημείωσε αναφορικά στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/12/2020

Υγεία