Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊού: «Δώρο ζωής» για τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες

28.12.2020 | 19:50

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός, που αναμένεται να βάλει τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε επί 10 μήνες. Υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν περιγράφουν στο MEGA την εμπειρία τους, πως είναι η διαδικασία και πως αισθάνθηκαν μετά.

Η Σοφία Κωστούρου νοσηλεύτρια λοιμώξεων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αισθάνεται για πρώτη φορά ασφαλής και ανακουφισμένη. Μετά από δέκα μήνες μάχης με τον κορωνοϊό το εμβόλιο φέρνει την ελπίδα… ενώ η μάχη στις ΜΕΘ συνεχίζεται.

Σε χειροκροτήματα ξεσπούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετα από κάθε εμβολιασμό

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί υγειονομικών υπαλλήλων σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στον «Ευαγγελισμό»,το «Σωτηρία», το«Αττικόν»,το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο» Βούλας.

Η Κωνσταντίνα Ρωμανά, διευθυντήρια αναισθησιολογικού στον Ευαγγελισμό ήταν από τους πρώτους υγειονομικούς του που εμβολιάστηκαν .

50 υγειονομικοί θα εμβολιάζονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναφοράς. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου στόχος είναι να εμβολιαστούν 120.000 υγειονομικοί σε όλη την χώρα.

Το πρωί έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Με ισχυρή συνοδεία περιπολικών έφτασαν επίσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας 83. 850 δόσεις εμβολίων και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 429.000 δόσεις.

Το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό χορηγείται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 21-28 ημέρων με στόχο να είναι αποτελεσματικό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.