Υγεία

Μίνα Γκάγκα στο MEGA: Με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να έχουμε κανονική ζωή

26.12.2020 | 22:17 Eνσωμάτωση

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Η κυρία Γκάγκα εμφανίστηκε χαρούμενη, καθώς αύριο το μεσημέρι πρόκειται να λάβει και η ίδια την πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19, ενώ ευχήθηκε σύντομα να έχουν αυτή την ευκαιρία όλοι οι άνθρωποι.

«Το εύχομαι για όλους μας. Να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, να μπορέσουμε να έχουμε κανονική ζωή» σημείωσε η κυρία Γκάγκα, ενώ πρόσθεσε πως τα εμβόλια που ήρθαν την Παρασκευή στην Ελλάδα «ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο».

Για την άρνηση που υπάρχει απέναντι στον εμβολιασμό, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερα στο δυτικό κόσμο ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Τα εμβόλια σώζουν ζωές, έχουν σταματήσει αρρώστιες» σημείωσε, προσθέτοντας πως το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου «Σωτηρία» θα εμβολιαστεί στο σύνολό του.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην επιστροφή στην κανονικότητα, σημειώνοντας πως φοβάται την εκτόξευση των κρουσμάτων από περιπτώσεις όπως πάρτι ή συγκεντρώσεις για τον εορτασμό. «Δεν με τρομάζει να κυκλοφορεί κάποιος με μάσκα στο δρόμο, όσο οι συγκεντρώσεις για φαγητό χωρίς μάσκα» πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν, καθώς τα παιδιά έχει φανεί ότι δεν μεταφέρουν εύκολα τον ιό, ενώ νοσούν αρκετά ελαφρά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2020