Κόσμος

Μεροκάματο του… τρόμου στις κορυφές των ελάτων

26.12.2020 | 21:06 Eνσωμάτωση

Ένα στα δυο αληθινά έλατα που κοσμούν τα σπίτια της Ευρώπης τα Χριστούγεννα ξεκινούν το ταξίδι τους από τον Καύκασο. Εκεί όπου χωρικοί μαζεύουν τους σπόρους από τις κορυφές των δέντρων με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Με κίνδυνο για τη ζωή τους, Γεωργιανοί χωρικοί στον Καύκασο σκαρφαλώνουν σε ύψη που φτάνουν τα 50 μέτρα, για να μαζέψουν τους κώνους με τον σπόρο από τον οποίο θα γεννηθούν εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Η συλλογή των κώνων απαιτεί να αντέχεις τα ύψη, να μπορείς να σκαρφαλώνεις και να υπολογίζεις το ρίσκο. Όμως τα ατυχήματα είναι συχνά.

Κάποιοι εξακολουθούν να βασίζονται μόνο στις ικανότητές τους να σκαρφαλώνουν. Χρησιμοποιούν ιμάντα ασφαλείας μόνο στην κορυφή. Έτσι, και τα δύο τους χέρια είναι ελεύθερα. Άλλοι ρισκάρουν πηδώντας από δέντρο σε δέντρο.

Φέτος η ομάδα του Μπέρντια μάζεψε 8 τόνους. Πληρώθηκαν με 1,5 δολάριο το κιλό. Άλλοι εργάτες όμως παίρνουν μόλις 0,40 σεντς το κιλό και δε διστάζουν να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να εξασφαλίσουν το πενιχρό εισόδημα τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/12/2020