Ελλάδα

Χριστούγεννα: Διαφορετικές οι φετινές γιορτές λόγω πανδημίας – Αυστηρά μέτρα

25.12.2020 | 19:59 Eνσωμάτωση

Η Ελλάδα και ο κόσμος ζουν τα πιο μελαγχολικά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών, καθώς η σκιά του κορωνοϊού καλύπτει αδιακρίτως τον πλανήτη.

Δρόμοι άδειοι. Τα αυτοκίνητα που περνούν ελάχιστα, όπως και οι πεζοί. Ορισμένοι κυκλοφορούν για να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, ενώ άλλοι για περπάτημα με τα παιδιά τους και μετά πάλι πίσω στο σπίτι. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι όντως διαφορετικά.

Τα Χριστούγεννα του lockdown

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, όπως και ένας αρκούδος ντυμένος Άη Βασίλης, μας κάνουν να νιώθουμε τη μαγεία και το πνεύμα των εορτών.

Και στη Θεσσαλονίκη οι μετακινήσεις των πολιτών ήταν περιορισμένες. Άδεια η Τσιμισκή, όπως επίσης η Λεωφόρος Νίκης και η Μητροπόλεως.

Μοναδικό σημάδι αισιοδοξίας για τους Θεσσαλονικείς, η μείωση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Σαρωτικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας και σήμερα για τις βεβαιώσεις των μετακινήσεων, καθώς τα Χριστούγεννα αποτελούν το μεγάλο κρας τεστ και θα εξαρτηθεί εάν θα ληφθούν νέα αυστηρότερα μέτρα για την Πρωτοχρονιά.

Παρά τα απαγορευτικά μέτρα ωστόσο, πολύς είναι ο κόσμος που επέλεξε το βράδυ των Χριστουγέννων να κάνει την χριστουγεννιάτικη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα απομακρύνουν τον κόσμο από την πλατεία, καθώς παρατηρείται συνωστισμός.

Παρόμοιες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη. Οικογένειες και παρέες έχουν κατακλύσει την πλατεία Αριστοτέλους, άλλοι για βόλτα και άλλοι για τα τελευταία ψώνια.

Και στη Θεσσαλονίκη η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, επιβλέποντας την κατάσταση και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2020