Κόσμος

Γαλλία: Ο σκύλος του Μακρόν σε μήνυμα για την προστασία των ζώων

25.12.2020 | 20:37 Eνσωμάτωση

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν δυο ξεχωριστά κατοικίδια. Ο γάτος της Ντάουνιγκ Στριτ που επισκίασε για λίγο τη συμφωνία για το BREXIT και ο σκύλος του Γάλλου προέδρου Μακρόν που πρωταγωνιστεί σε μήνυμα για την προστασία των ζώων.

Ο Νέμο, είναι ο πιο πιστός φίλος του Εμανουέλ Μακρόν. Αδέσποτο μέχρι το 2017, υιοθετήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο κι έκτοτε έχει αφήσει πολλαπλώς το στίγμα του στο Ελιζέ.

Τώρα που ο πρόεδρος βγήκε από την καραντίνα και αναρρώνει από τον κορωνοϊό, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο – μήνυμα προς τους Γάλλους, με πρωταγωνιστή τον Νέμο.

Επιστρατεύοντας την γλυκιά φατσούλα τού Νέμο, ο Μακρόν αναφέρεται και στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη γαλλική Βουλή για αυστηρότερες ποινές για την κακομεταχείριση και εγκατάλειψη ζώων.

Αγγλία

Ατίθασο πνεύμα πάντως αποδεικνύεται ο Λάρι, ο γάτος του αριθμού 10 της Ντάουνιγκ Στριτ.

Με ένα σάλτο, άρπαξε το πρωί μπροστά στις κάμερες ένα περιστέρι, περισσότερο για παιχνίδι, παρά σε αναζήτηση τροφής Ο Λάρι είναι άλλωστε από το 2011 μόνιμος και χορτάτος ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας στο Λονδίνο.

Έχει ήδη ζήσει μαζί με τρεις Βρετανούς πρωθυπουργούς κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2020