Ελλάδα

Χριστούγεννα χωρίς ρεβεγιόν και κάλαντα – Φόβοι για αναζωπύρωση της πανδημίας

23.12.2020 | 13:04 Eνσωμάτωση

Χριστούγεννα χωρίς παιδικά κάλαντα, χωρίς τη βραδινή βόλτα στο στολισμένο κέντρο και φυσικά χωρίς βραδινό τραπέζι με οικογένεια και φίλους θα κάνουμε φέτος ελέω κορωνοϊού και των αυστηρών μέτρων τα οποία θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ισχύ, με βασικότερο την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Οι ειδικοί φοβούνται μια πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας εξαιτίας της κινητικότητας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και για το λόγο αυτό κανείς δε γνωρίζει πότε και πώς θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.

Αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα. Ρεβεγιόν χωρίς φίλους  και μεγάλες παρέες και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Χωρίς εξαιρέσεις.

Η ισχυρή σύσταση είναι στα γιορτινά τραπέζια παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να κάτσουν το πολύ 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα, τα μεσημέρια, ενώ και για να μετακινηθούμε θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό ‘6’, ωστόσο η απαγόρευση μετά τις 10 θα συνεχίσει να ισχύει θα υπάρχουν παντού μπλόκα της αστυνομίας. Όποιο αυτοκίνητο ή πεζός κινείται, θα ελέγχεται.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 853 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. 491 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 83 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στις πρώτες ημέρες του χρόνου θα καθορίσουν αν θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου, παράταση του lockdown ή περιορισμούς κατά περίπτωση σε τοπικό επίπεδο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2020