Οικονομία

Ο κορωνοϊός έφερε εργασιακό «μεσαίωνα» στην Πάτρα

23.12.2020 | 18:36

Με δικαιολογία τον κορωνοϊό έφερε και τον εργασιακό «μεσαίωνα» ένας εργοδότης στην Πάτρα.

Όπως καταγγέλλει εργαζόμενη στο πολυκατάστημά του, που αυτή την περίοδο είναι σε αναστολή, ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι συνάδελφοί της, είδαν το δώρο Χριστουγέννων στους λογαριασμούς τους.

«Δεν έχει δώσει το δώρο ούτε σε εμένα, ούτε στους άλλους συναδέλφους» ανέφερε η 20χρονη πωλήτρια, η οποία από την μια ανησυχεί μην χάσει τη δουλειά της και από την άλλη εξοργίζεται από την συμπεριφορά του εργοδότη της.

Σύμφωνα με στοιχεία από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, δεκάδες είναι οι εργοδότες που χρησιμοποιούν τα ίδια τεχνάσματα για να μην καταβάλλουν το δώρο. Σε περιπτώσεις, είτε δεν το δίνουν καθόλου, είτε το καταβάλουν εικονικά και το ζητάνε πίσω από τους εργαζομένους, με πρόσχημα την κρίση που έχει φέρει ο κορωνοϊός.

Στην περίπτωση της εργαζόμενης που κατήγγειλε στο LIVE NEWS τις αυθαιρεσίες του εργοδότη της, οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να κινηθούν μαζικά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

«Πήγαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και μας είπαν θα κινηθούν. Αυτή τη φορά είπαμε να είμαστε όλοι μαζί και αν θέλει ας μας διώξει» συμπληρώνει η 20χρονη.

Την καταχρηστική πρακτική του εργοδότη τους θα κάνουν όπως λένε γνωστή και στον ΟΑΕΔ που τον επιδοτεί προκειμένου τα λεφτά να πάνε στους εργαζόμενους που είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι και να κάνουν και αυτοί γιορτές.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Οικονομία