Ελλάδα

Κηδεία σε… ξένο τόπο λόγω κορωνοϊού

23.12.2020 | 17:21

Είναι η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας. Η σκληρή πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται εξαιτίας του κορωνοϊού. Η κηδεία ενός ανθρώπου που νικήθηκε από τον κορωνοϊό. Χωρίς κανέναν συγγενή παρόντα.

Μόνο οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών και ο ιερέας. Στον τόπο που νοσηλεύτηκε και όχι εκεί που έζησε και μεγάλωσε την οικογένειά του, γιατί καμία σωρός δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί. Η κόρη του μιλά αποκλειστικά στο livenews. Είναι απαρηγόρητη.

Τηλεφωνική ΚΟΡΗ 78ΧΡΟΝΟΥ «Με ένα γραφείο τελετών έχουμε μιλήσει γιατί δεν μπορούσε να μεταφερθεί, ούτε και εμείς να πάμε. Όπως γίνεται μια κανονική κηδεία, χωρίς κανέναν, μόνο με τον παπά. Δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο, ήταν και γρήγορο, άγουρο, βίαιο» ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS η κόρη του 78χρονου.

Το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθηθεί είναι αυστηρό και δεν χωρά καμιά καθυστέρηση.

«Όταν πέθανε ο άνθρωπος, συζητήσαμε με την οικογένεια πότε θα καταφέρουν να κατέβουν για να κάνουμε την κηδεία. Μέχρι που τους είπαν ότι «Απαγορεύεται να κατέβετε, γιατί είσαστε σε καραντίνα όλη η οικογένεια». Και επειδή το νεκροτομείο πιέζει για την ταφή, να φεύγουν τα περιστατικά Covid από τον νεκροθάλαμο… Έγινε η ταφή του αμέσως, την επόμενη μέρα, χωρίς αυτούς» σημείωσε ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Κώστας Μπουνάκης.

Από τη Ρόδο στην Κρήτη

Ο 78χρονος αρχικά νοσηλεύτηκε στη Ρόδο όπου και διέμενε. Πρώτα είχε νοσήσει η σύζυγός του.

«Στο χωριό έχει αρκετά κρούσματα. Είχε κολλήσει πρώτα η μαμά και μετά κόλλησε και ο πατέρας μου. Αφήσαν τη μαμά στο νοσοκομείο, σταματήσαν κάπου στον δρόμο να κατέβει κάτω από το αυτοκίνητο να πάρει λίγο αέρα, και έπεσε, έβγαλε τον ώμο του, ξαναγύρισε στο νοσοκομείο και εκεί του κάνανε και το τεστ, ήταν θετικός και έμεινε μέσα. Δεν είχε πυρετό. Είχε υποκείμενα νοσήματα, είχε την καρδιά του» πρόσθεσε η κόρη του θύματος.

Η κατάσταση του πατέρα της όμως, επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί εσπευσμένα, με αεροδιακομιδή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Λίγες ώρες, με δεύτερη αεροδιακομιδή, μεταφέρεται και η μητέρα της…

«Νοσηλευόταν στη Ρόδο και μετά έφυγε Κρήτη. Με ενημέρωσαν ότι ήταν βαριά, γύρω στη μία η ώρα, μετά στις έξι η ώρα με πήρε μια κοπέλα τηλέφωνο μου είπε ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση… Υποστηριζόταν από μηχανήματα, και στις εννιά και πέντε με πήραν να μου πουν ότι τελείωσε. Και η μαμά μου διασωληνωμένη στην Κρήτη. Είναι διασωληνωμένη και αυτή. Περιμένω τώρα από ώρα σε ώρα να χτυπήσει το τηλέφωνο» συμπλήρωσε η κόρη του θύματος.

Αυτή η γυναίκα, εξαιτίας του κορωνοϊού, έχει να διαχειριστεί ταυτόχρονα τον χαμό του πατέρα της αλλά και την αγωνία για την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της μητέρας της…

«Νιώθαμε πολύ παράξενα που έγινε η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή και ήμασταν μόνο εμείς του γραφείου και ο παπάς. Αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι τραγικό να πεθαίνει κάποιος, να έχει αγαπημένους ανθρώπους και να μην μπορούν να του πουν ένα «αντίο», ένα «ευχαριστώ», οτιδήποτε. Είχαν και τη μητέρα τους στο νοσοκομείο… Όλα αυτά είναι παράξενα και δύσκολα, για την οικογένεια, όχι για εμάς, για την κάθε οικογένεια, αλλά αύριο μπορεί να τύχει και σε εμάς» πρόσθεσε ο κ. Μπουνάκης.

Η ιστορία μιας οικογένειας που δυστυχώς και αρκετές άλλες, βιώνουν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Ελλάδα