Πολιτική

Πώς και πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί – «Πρεμιέρα» με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

22.12.2020 | 20:06 Eνσωμάτωση

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα γίνει ο προγραμματισμός για τα ραντεβού του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν πρώτα στην άυλη συνταγογράφηση, καθώς η ενημέρωση και ο προγραμματισμός των ραντεβού θα γίνει με SMS.

Προκειμένου να μην χαθεί κανένα εμβόλιο, καθώς αφού βγει από το ειδικό ψυγείο έχει διάρκεια ζωής μόλις 5 ημέρες, ο κάθε πολίτης θα λαμβάνει και επαναληπτικό SMS.

Την ίδια ώρα, την Κυριακή στον «Ευαγγελισμό» θα εμβολιαστούν πρώτοι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα του εμβολιασμού στους πολίτες.

Μαζί με τους πολιτικούς παράγοντες αναμένεται να εμβολιαστούν ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού και ένας ηλικιωμένος.

Αναμένεται να ακολουθήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά λόγω μιας ίωσης θα εμβολιαστεί στις 4 ή 5 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020