Πολιτική

Κορωνοϊός: «Εθνικό στοίχημα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον εμβολιασμό

22.12.2020 | 13:45

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε ο ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού ως το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών.

Ανέφερε ότι σε αυτό το διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού, είπε ότι στις 26 Δεκεμβρίου θα έρθουν οι πρώτες δόσεις των εμβολίων και την επόμενη ημέρα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί και ξεκαθάρισε ότι το ξεκλείδωμα της χώρας και το τέλος της πανδημίας εξαρτώνται από την πιστή εφαρμογή των μέτρων και από το ποσοστό του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί.

Τώρα, για τα ρεβεγιόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα μπορούμε να μετακινηθούμε το μεσημέρι στέλνοντας μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 6.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι πρέπει να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο και προειδοποίησε ότι όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 θα τον σταματάει η αστυνομία για έλεγχο.

Από την κυβέρνηση τονίζουν πως αν τηρήσουμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown. Θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα στις αρχές του νέου χρόνου και τότε θα ληφθούν αποφάσεις χωρίς να αποκλείεται να προχωρήσουμε με τοπικά lockdown. ))

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/12/2020

Πολιτική