Ελλάδα

Κοροναϊός : Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί – Προτεραιότητα σε γιατρούς και νοσηλευτές

22.12.2020 | 13:38 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στα νοσοκομεία κυμαίνεται από 50%-60% με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζεται από γιατρούς και εργαζόμενους σε ειδικές μονάδες όπως οι κλινικές κοροναϊού, και φυσικά όσοι εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 του μήνα και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας – γιατροί και νοσηλευτές- οι οποίοι σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος, από πέντε μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, τον «Ευαγγελισμό», το «Σωτηρία», το «Θριάσιο», το «Αττικόν» και το «Ασκληπιό».

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία του εμβολιασμού εκπαιδεύονται μέσω ειδικής πλατφόρμας για τη μεταφορά και τη συντήρηση και τη χρήση του εμβολίου το οποίο θα φτάσει στα νοσοκομεία σε ειδικά ψυγεία και να χρησιμοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, αφού το εμβόλιο λήγει μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που θα αποψυχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στα νοσοκομεία κυμαίνεται από 50%-60% με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζεται από γιατρούς και εργαζόμενους σε ειδικές μονάδες όπως οι κλινικές κορωνοϊού, και φυσικά όσοι εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς.

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί από εχτές για τους ειδικούς, σύμφωνα όμως με πηγές εάν κάποιος θελήσει στη συνέχεια να εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που φυσικά πάντα θα υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου.

Στις 28 του μήνα οι επόμενες δόσεις θα διανεμηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το ΠΝ Πατρών, το ΑΧΕΠΑ και το ΠΝ Ιωαννίνων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020