Οικονομία

Τι γίνεται με δώρο Χριστουγέννων, επίδομα θέρμανσης, ειδικό επίδομα, οφειλές

21.12.2020 | 08:03

Συνεχίζονται οι πληρωμές των συντάξεων. Τρίτη και Τετάρτη θα καταβληθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, Τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, θα λάβουν χρήματα στο λογαριασμό τους οι συνταξιούχοι των οποίων το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1,3,5,7,9, ενώ την Τετάρτη εκείνοι των οποίων το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Αναφορικά με το δώρο των Χριστουγέννων, έως σήμερα (21/12) γίνεται η καταβολή από τους εργοδότες. Για εκείνους που βρίσκονται σε αναστολή, το μέρος του δώρου που καταβάλουν οι εργοδότες θα μπει σήμερα, ενώ το υπόλοιπο που καταβάλλεται από το κράτος, οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα έως και την Τετάρτη (23/12).

Σχετικά με το επίδομα του Νοεμβρίου, πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα δεν έχουν δει χρήματα στο λογαριασμό τους. Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές για το επίδομα του Νοεμβρίου.

Για το επίδομα θέρμανσης, το ποσό κυμαίνεται από 80-650 ευρώ και ορίζεται ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα κάθε περιοχής. Το επίδομα αφορά την αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων και πέλλετ. Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου για εκείνους που θα αγοράσουν μέχρι 31 Δεκέμβρη και μέχρι τις 31 Μαρτίου για εκείνους που θα αγοράσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα», Μαρία Βουργάνα και ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Για τα συσσωρευμένα χρέη κατά την περίοδο της καραντίνας, σύμφωνα με την κυρία Βουργάνα, αυτά έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος Απριλίου και η ρύθμιση για αυτά είναι οι 12 άτοκες δόσεις και οι 24 έντοκες με χαμηλό επιτόκιο.

Αν μια ρύθμιση χαθεί μέσα στο διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου, πρέπει να πληρωθεί η δόση του Δεκέμβρη και οι χαμένες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος.

Αναφορικά με το δώρο στους νοσηλευτές και ιατρούς, δεν υπάρχει ακόμα κάποια πληροφορία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 21/12/2020

Οικονομία