Κόσμος

«Πλημμύρισαν» οι δρόμοι της Ρώμης λίγο πριν το γενικό lockdown – Συνωστισμός στη Μαδρίτη

20.12.2020 | 20:20 Eνσωμάτωση

Από την μία κάποιοι ανησυζούν για την μετάλλαξη του ιού, από την άλλη άλλοι συνεχίζουν απτόητοι τις συνήθειές τους.. Στην Ισπανία πολίτες στήθηκαν για ώρες σε πρακτορείο της Μαδρίτης προκειμένου να αποκτήσουν το μαγικό παραδοσιακό λαχείο γνωστό και ως El Gordo. Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν τις τελευταίες ώρες πριν την γενική απαγόρευση πλημμύρισαν καταστήματα ΚΑΙ καφετέριες.

Ουρές χιλιομέτρων για τη χριστουγεννιάτικη λοταρία της Ισπανίας, γνωστή και ως El Gordo, περιμένουν ακόμα και και 2.5 ώρες για να αγοράσουν δελτίο της χριστουγεννιάτικης λοταρίας.

Ελπίδα όλων είναι να κερδίσουν το λαχείο για να αλλάξει η ζωή τους.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο θεωρείται το πιο τυχερό στην Ισπανία και οι πολίτες προτίμησαν να ρισκάρουν δύο φορές.Τη μία για να μην κολλήσουν και την άλλη να μην κερδίσουν!

Αν και η Ισπανία όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν αυστηροποιήσει τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών, πολλοί Ισπανοί κάνουν τις αγορές τους και βγαίνουν έξω σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δεν πέφτει καρφίτσα στους δρόμους της Ρώμης…

Χιλιάδες Ιταλοί βγαίνουν έξω να κάνουν τις αγορές των εορτών με αποτέλεσμα, να σχηματίζονται μεγάλες ουρές για να μπούνε στα καταστήματα.

Αγνοούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στον αγώνα να ολοκληρώσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, ενώ πολλοί από αυτούς δεν φοράνε σωστά ούτε τις μάσκες τους.

Αψηφώντας τον κορωνοϊό, πολλοί είναι εκείνοι που δεν δίστασαν να καθίσουν ακόμη και σε εστιατόρια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2020