Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Δεν φοβήθηκα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια

20.12.2020 | 21:19 Eνσωμάτωση

Άφαντος παραμένει το νούμερο δύο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δύο μήνες μετά την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος ως εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 η δικαιοσύνη αποφάσισε. Επτά χρόνια μετά, έρχεται η δικαίωση για τον άνθρωπο σύμβολο του αγώνα εναντίον του νεοαζιστικού μορφώματος της Μάγδας Φύσσα.

«Ένα ποσοστό της δικαίωσής μας θα είναι να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν ένας ή μία ομάδα της Χ.Α. η οποία λειτούργησε μόνη της. Δεν θα έκαναν τίποτα χωρίς να δοθεί εντολή άνωθεν. Είναι μια εγκληματική οργάνωση. Τέλος.» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στη Lifo.

«Δεν φοβήθηκα ποτέ όλα τα αυτά τα χρόνια. Και δεν με ενδιαφέρει αν έρθουν να με σκοτώσουν. Αντιθέτως, θα ηρεμήσω κιόλας. Έτσι κι αλλιώς, το σπίτι μάς το έκλεισαν οριστικά» συμπλήρωσε.

Όπως λέει η Μάγδα Φύσσα η δυσκολότερη στιγμή της δίκης ήταν όταν άκουσε το σύνθημα «αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή» , με τους χρυσαυγίτες να τη χλευάζουν ρωτώντας την «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;».

«Αναμνήσεις». Αυτό είναι αγαπημένο τραγούδι της Μάγδας Φύσσα με την υπογραφή του γιου της γιατί μιλά για την αγκαλιά της μάνας. Θα ήθελε να έχει προλάβει να του πει για άλλη μια φορά πόσο τον αγαπά.

Δεν ξεχνά όμως τη δικαίωση που ήρθε με τη δικαστική απόφαση.Εκείνη που την έκανε να αντέξει τον ασύλληπτο πόνο από εκείνο το μαχαίρι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2020