Υγεία

Κορωνοϊός: Πότε αρχίζει ο εμβολιασμός – Σε ποια νοσοκομεία θα γίνει

19.12.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της γιγαντιαίας επιχείρησης «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κορωνοϊού. Μία νοσηλεύτρια κι ένας ηλικιωμένος θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν την ερχόμενη Κυριακή, σε μία συμβολική κίνηση. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι εμβολιασμοί του προσωπικού σε 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, ανάμεσα στα οποία είναι και το νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο μαζικός εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 85% των θανάτων όπως και το 60% των διασωληνωμένων, αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών.

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Για το ραντεβού στα εμβολιαστικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα κανάλια επικοινωνίας: η άυλη συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ. Το σύστημα θα προτείνει σε κάθε ενδιαφερόμενο εξαρχής την ημέρα και ώρα του ραντεβού στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο, τόσο για το πρώτο όσο και για το επαναληπτικό.

Όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείνονται 85.512 ραντεβού την ημέρα, προκειμένου να μην πεταχτεί στα σκουπίδια ούτε μία δόση εμβολίου.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν 6 ημέρες την εβδομάδα, σε δύο βάρδιες. Κάθε εμβολιασμός θα διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2020