Καιρός

Ομίχλη και περιορισμένες βροχές τις επόμενες μέρες – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

18.12.2020 | 13:58 Eνσωμάτωση

Με ομίχλες και περιορισμένες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, ενώ θερμοκρασιακά φαίνεται ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη να προσπαθήσουν να κατέβουν στη χώρα μας, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε κάποιες νεφώσεις, που βαθμιαία θα διαλυθούν. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ο καιρός θα είναι πιο μουντός όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με λίγες ασθενείς όμως βροχές σύντομες και τοπικές στην Χαλκιδική, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού και στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, πιθανόν και στην βόρειο Εύβοια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με 12-13 βαθμούς Κελσίου, 16-17 στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και 15-18 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ανατολικές διευθύνσεις θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ και στα πιο νότια τμήματα μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα για άλλη μια ημέρα δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις προς το μεσημεράκι, με αρκετή λιακάδα στη συνέχεια, με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία από 9 -14 βαθμούς Κελσίου , με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αυξημένες νεφώσεις. Ένα ψιλόβροχο φαίνεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και μέτριας έντασης βροχή στο Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2020