Ελλάδα

Μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο στην Ελλάδα

18.12.2020 | 19:51 Eνσωμάτωση

Βρέθηκαν οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Tα εμβόλια φθάνουν στην Ελλάδα σε 8 ημέρες, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την Κυριακή στις 27 οι δυο συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν πρώτοι - ενώ από τους πρώτους θα είναι επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός αλλά και πολιτικοί αρχηγοί.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Στις 22 Δεκεμβρίου το εμβόλιο της Pfizer παίρνει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέσσερις μέρες αργότερα στις 26 του μήνα οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στις 27 Δεκεμβρίου μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος άνδρας θα γίνουν πρώτοι Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου έγινε ευρεία σύσκεψη και κλείδωσε το χρονοδιάγραμμα της εκκίνησης των εμβολιασμών.

Από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα βρίσκονται στην Αττική 245 κέντρα, στα νησιά του Αιγαίου 135 κέντρα, 123 στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, 129 στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκης, 144 στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, 176 στην Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά και 66 στην Κρήτη.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής. Πρόκειται για τον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία, το Αττικό, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο Βούλας.

Ένας από τους πρώτους νοσηλευτές που θα εμβολιαστούν μίλησε για την απόφασή του.

Ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των υγειονομικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν από τους πρώτους μεταξύ των συναδέλφων τους.

Ο καθηγητής Δημήτρης Τσίοδρας μίλησε για τη σπουδαιότητα του εμβολίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ως το Πάσχα να έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,4 εκατομμύρια πολίτες άνω των 65 ετών ώστε σταδιακά να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2020