Ελλάδα

Η COSMOTE φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 5G

18.12.2020 | 21:26 Eνσωμάτωση

Ένα δίκτυο που αναμένεται να αλλάξει δραστικά το τοπίο των τηλεπικοινωνιών και να επηρεάσει την καθημερινότητα όλων, φέρνει στην αγορά η COSMOTE. Πρόκειται για το δίκτυο 5G, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πελάτες της εταιρίας, αρκεί να διαθέτουν την κατάλληλη συσκευή.

Η COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος· Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή.

To COSMOTE 5G θα επεκταθεί σύντομα σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα βελτιώνονται οι ταχύτητες mobile Internet και οι χρόνοι απόκρισης (latency) του δικτύου.

Η πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021 .H πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνηση.

Ταχύτητες 5G βρίσκονται ήδη σε κάποιες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης , αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2020