Καιρός

Καιρός: Με νεφώσεις το Σάββατο

18.12.2020 | 21:27 Eνσωμάτωση

Με ομίχλες και περιορισμένες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Ενώ θερμοκρασιακά φαίνεται ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη να προσπαθήσουν να κατέβουν στη χώρα μας, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο σε ορισμένες περιοχές φαίνεται μέσα στη μέρα να
αναπτύσσονται κάποιες νεφώσεις, όπως στη δυτική και βόρεια χώρα, που βαθμιαία θα διαλυθούν.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ο καιρός θα είναι πιο μουντός όπως και
τις προηγούμενες ημέρες, με λίγες ασθενείς όμως βροχές σύντομες και τοπικές στην Χαλκιδική, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαικού και στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, πιθανόν και στην βόρειο Ευβοια.

Στα νησιά του Αιγαίου ,περιμένουμε περισσότερο ήλιο στα βόρεια και ανατολικά, με συννεφιά στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με 12-13 βαθμούς Κελσίου, 16-17 στα υπόλοιπα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και 15-18 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ανατολικές διευθύνσεις θας στραφούν βαθμιαία σε νότιάδες 3-4 και στα πιο νότια τμήματα μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο το βόρειο ρεύμα για άλλη μια ημέρα δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις προς το μεσημεράκι,με αρκετή λιακάδα στη συνέχεια, με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία από 9 -13 , με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αυξημένες νεφώσει. Ένα ψιλόβροχο φαίνεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής και μέτριας έντασης βροχή στο Θερμαικό. Η θερμοκρασία από 7-12 με νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Κυριακή ο καιρός θα είναι πιο μουντός στα ηπειρωτικά , με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στο Αιγαίο. Το ψιλόβροχο στη κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία θα συνεχιστεί και την Κυριακή, , ενώ τοπικές βροχές περιμένουμε και στο Ιόνιο.

Μάλιστα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βοριάδες στο Αιγαίο, νοτιάδες στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ, και η
θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση 11 βαθμούς στα βόρεια το μεσημέρι και 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα αυξημένη συννεφιά περιμένουμε σε όλη τη χώρα, με τοπικές μικρής έντασης βροχές.

Από τα δυτικά θα έρθουν κάποιες βροχές και θα επηρεάσουν το Ιόνιο , όπου και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες, με νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις και με τη θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/12/2020