Υγεία

Γιατί θα κάνω από τους πρώτους το εμβόλιο – Νοσηλεύτρια λοιμώξεων μιλά στο MEGA

18.12.2020 | 20:36

«Χωρίς κανέναν δισταγμό», όπως αναφέρει, αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η κυρία Μαρία Κωστούλα, νοσηλεύτρια λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Χωρίς κανέναν δισταγμό», όπως αναφέρει, αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η κυρία Μαρία Κωστούλα, νοσηλεύτρια λοιμώξεων στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Θεωρώ ότι είναι ασφαλές, τα εμβόλια έχουν δείξει ότι σώζουν ζωές, και έχουν εξαλείψει ασθένειες στο πέρασμα των χρόνων. Αυτό ευελπιστούμε να κάνει και το εμβόλιο του κορωνοϊού», τόνισε.

Περιγράφοντας τις εικόνες που έχει ζήσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ανέφερε: «Έχουμε ζήσει αρκετά δύσκολες καταστάσεις. Νοσηλεύτηκαν αρκετοί άνθρωποι, στις εντατικές κι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να σταματήσουμε. Εμείς οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και να απέχουμε από όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και να παροτρύνουμε τον πληθυσμό για να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας».

«Είναι πολλοί που τάσσονται υπέρ και μεγάλο κομμάτι που θεωρώ ότι δεν έχει ακόμα την κατάλληλη ενημέρωση. Στο Αττικόν οργανώσαμε σήμερα μια ενημέρωση με την κυρία Παπαευαγγέλου, μέσω webex, και θεωρώ ότι αρκετοί συνάδελφοι άλλαξαν άποψη. Με κάλεσαν αρκετοί και μου ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/12/2020

Υγεία
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.