Ελλάδα

Κορωνοπάρτι: Η… Ίμπιζα των ξέφρενων πάρτι μεταφέρεται στη Μύκονο

17.12.2020 | 17:17

Πριν καλά - καλά μπούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, στη Μύκονο κλείνουν από τώρα πάρτι σε βίλες για το Πάσχα.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ενοικίαση βιλών και στα requests ζητάνε μεγάλη χωρητικότητα. Διακινούνται πολύ μεγάλα ποσά μέχρι 200.000 ευρώ φτάνουν οι εισπράξεις. Έχει στηθεί πραγματικό παραμάγαζο».

Οργανωμένες ομάδες από τη μέκκα του clubbing, την Ίμπιζα, διαφημίζουν σε λογαριασμούς στο Ίνσταγκραμ τα κορωνοπάρτι του περασμένου καλοκαιριού και καλούν τον κόσμο να τα επαναλάβει.

«Στην Ίμπιζα αν έχει 5 υπνοδωμάτια μπορούν να κοιμηθούν 10 και να φέρεις άλλους 10 δωρεάν. Αν γίνει έλεγχος και σε πιάσουν με 100 άτομα, στα 80 βεβαιώνεται πρόστιμο 500 ευρώ. Γι αυτό σταμάτησαν τα πάρτι εκεί και ήρθαν εδώ γιατί τους το επιτρέπει ο νόμος.», αναφέρει επιχειρηματίας της Μυκόνου.

Στο κόλπο και οι Έλληνες

Όπως, καταγγέλλουν στο LIVE NEWS επιχειρηματίες του νησιού, αρκετοί διοργανωτές είναι Έλληνες που «γλυκάθηκαν» από τα αστρονομικά ποσά τέτοιων πάρτι.

«Πλέον είναι και ντόπιοι. Έλληνες που είδαν τα περιθώρια κερδοφορίας και σου λένε γιατί ν’ ανοίξω μαγαζί? Θα διοργανώνω τα πάρτι χωρίς ΙΚΑ, χωρίς εφορία, χωρίς έλεγχο.»

Επτασφράγιστο μυστικό η τοποθεσία

Η είσοδος στα πάρτι αυτά κοστίζει από 500 έως και 5.000 ευρώ. Η τοποθεσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι λίγες ώρες προτού αρχίσει το πάρτι.

«Μαθαίνουν ότι γίνεται το πάρτι, οι διοργανωτές του στέλνουν το σημείο συνάντησης μισή ώρα πριν. Τους παραλαμβάνει δικό τους βαν και έχουν σεκιούριτι που ελέγχουν ποιοι μπαίνουν.»

Τρία με τέσσερα κορωνοπάρτι κάθε εβδομάδα διοργανώνονταν το καλοκαίρι με αρκετούς πελάτες να τους ψαρεύουν από μαγαζιά που έκλειναν τα μεσάνυχτα λόγω των περιοριστικών μέτρων.

«Σύνηθως ήταν κοπέλες που πλησίαζαν τα τραπέζια φιλικά και τους έλεγαν τι κάνετε εδώ δεν έχει ούτε πάρτι, κλείνουν στις 12 πάμε στο πάρτι.»

Κρύβονται στα δωμάτια 

Με δεμένα χέρια φαίνεται να είναι οι αστυνομικές αρχές καθώς, χωρίς δικαστικό λειτουργό δεν μπορούν να εισέλθουν στις ιδιωτικές κατοικίες για έλεγχο.

«Απαιτείται παρουσία εισαγγελέα όταν γίνεται σε κάποιον χώρο δωματίου. Σε κάποιους ελέγχους που έγιναν ο κόσμος κατευθύνθηκε στα δωμάτια προκειμένου να μην μπορούν να τους συλλάβουν.»

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, ζητώντας να μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι, ενόψει και της θερινής περιόδου του 2021.

Ο κ. Ιωάννης Θεοχάρης, Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασηας και Διασκέδασης Μυκόνου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα νέα για τον εμβολιασμό και ξεκίνησαν σε Βρετανία και ΗΠΑ, υπήρχαν request για βίλες μεγάλες χωρητικότητας. Από αρχές Μάη, την περίοδο του πάσχα. Αυτό μας θορύβησε.

Γιατί είναι ένα φαινόμενο που το γνωρίζουμε. Τα τελευταία χρόνια γίνεται οργανωμένα στο νησί μας. Υπάρχει οργανωμένο δίκτυο δημιουργώντας κάποιο δέλεαρ.

Η ζήτηση είναι να υπάρχει μεγάλη χωρητικότητα, αν μπορούν να παίζουν μουσική και αν υπάρχουν όμορα σπίτια. Ζητούν σπίτια με χωρητικότητα 500 άτομα. Χωρίς θεσμικό πλαίσιο δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε αυτή την μάστιγα. Υπάρχει βίλα που νοικιάζεται για 20-25 χιλιάδες την βραδιά».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 17/12/2020

Ελλάδα