Κόσμος

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με μάσκες προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

16.12.2020 | 20:02 Eνσωμάτωση

Συναγερμό στα νοικοκυριά όλης της Ευρώπης σημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Προειδοποιεί για τρίτο, σφοδρότερο κύμα της πανδημίας από την αρχή του νέου έτους, με αφετηρία τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και ζητά Να φορούν όλοι μάσκες στο εορταστικό τραπέζι.

Η αργή μείωση των κρουσμάτων παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα είναι αυτή που ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι βλέπουν τρίτο κύμα στην αρχή του 2021.

Η οδηγία στις 53 χώρες της Ευρώπης περιλαμβάνει: Οι εορταστικές συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των καλεσμένων. Ο καλός αερισμός του εσωτερικού χώρου και η χρήση μάσκας από τους συνδαιτημόνες είναι απαραίτητες.

Η νυχτερινή χαλάρωση τρομάζει ακόμα περισσότερο τους ειδικούς για αυτό και θα παραμείνει σε όλη την εορταστική περίοδο η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις δέκα το βράδυ.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο οικογενειακών εορταστικών συγκεντρώσεων.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν να μην συγκεντρωθούν γύρω από το εορταστικό τραπέζι συγγενείς που δεν διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2020