Καιρός

Ήλιος και καλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

16.12.2020 | 21:15 Eνσωμάτωση

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες. Περισσότερος ήλιος, λιγότερα μποφόρ σιγά σιγά και αλλά και θερμοκρασίες σχετικά καλές για την εποχή.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, η δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο αναμένεται να έχουν ήλιο. Στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια θα έχουμε μια συννεφιά παροδικά αυξημένη, με μια μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου στις περιοχές αυτές

Σταδιακά από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι πιο μαλακός με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι για άλλη μια μέρα θα παραμείνει σταθερή, στα βόρεια οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 13 βαθμούς, 14-17 στα ηπειρωτικά και 15-19 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις, βόρειοι 2-4 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία από 8-15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι, 2-4 μποφόρ στο Σαρωνικό και μέχρι 5 στον Ευβοϊκό.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιμένουμε νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι κατά περιόδους θα πυκνώνουν, και περισσότερο ήλιο στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-13 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βοριάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2020